RR Racing 2T 300 side_Small
RR Racing 4T side_Small

MODELI

KAJ PRINAŠAJO?

image_2022-11-24_115641196
CNC REZKANI KRIŽI

Optimalno prileganje vilic v križe znatno izboljša delovanje vzmetenja saj le-to ne omejuje stekanja vilic. Vsi tovarniški motorji uporabljajo razne izvedbe CNC rezkanih križev saj je le s tem načinom obdelave zagotovljeno optimalno prileganje in togost komponente. To prileganje se lepo pokaže, ko križi, ki so opravili že 200h+ še vedno spustijo vilico, ko se jih odvijači in jih ni potrebno ročno razširjati.


Med ulitimi (cast) ter CNC rezkanimi križi se vidi razlika tudi pri padcih, po katerih se CNC križi večinoma sami poravnajo po nekaj zaviranjih. DEL SERIJSKE OPREME RR, RR RACING in XT MODELOV


image_2022-11-24_124218792
MOJSTROVINA 2T INŽENIRINGA

Beta slovi po izvrstnih karakteristikah 2T motorjev. Z izjemnim navorom pri nizkih obratih preseneti vsakega novega voznika. 

Beta zagovarja enostavnost in performance in iz tega razloga ostaja na KEIHIN uplinjaču, ki je enostaven za uporabo in nudi zaenkrat še vedno najboljši navor pri nizkih obratih. S premišljenim načrtovanjem izgorevalne komore ter airbox-a so dosegli tudi, da je uplinjač zelo neodvisen od temperaturnih razlik. To pomeni, da menjavanje diz in igel poleti/pozimi ni potrebno. 

Mešanica goriva in zraku preide v motor preko VFORCE4 karbonskih sesalnih lamel, ki so že vrsto let uveljavljene med dirkači.


Karakteristiko motorja se lahko enostavno prilagodi posamezniku in sicer na 3 načine: vrtenjem vijaka izpušnega ventila, spremembo mape preko “map switch” stikala ali pa z menjavo dize ali igle.


Olje za mešanico se lahko dovaja avtomatsko preko oljne pumpe ali pa z ročnim mešanjem v bencin.image_2022-11-24_125328365
KYB VZMETENJE

Od leta 2020 naprej je Beta na Racing modele začela uvajati KYB AOS 48mm vilice z zaprto kartušo katere so bile v javnosti zelo pozitivno sprejete. Z modelom 2023 pa dodaja še KYB amortizer. 


KYB vzmetenje ima pod sabo številne lovorike svetovnih prvenstev. To dokazano vzmetenje iz svetovnih prvenstev je del serijskega motorja. Skupaj z Betinimi lovorikami postavlja lestvico cost/performance zopet najvišje.


Betina strategija je, da izdelajo in prodajajo motor, ki je najbližje tovarniškemu motorju ter, da še zadošča homologacijskim standardom. S to potezo so to še enkrat dokazali.


DEL SERIJSKE OPREME RACING MODELOV


image_2022-11-24_125822629
DRUGE RACING KOMPONENTE

Excel platišča
Nissin
zavore
Brembo
hidravlični sklop sklopke
Ščitniki rok
Metzeler
pnevmatike
Footpeg-i iz ergala
Zobnik Alu-Jeklo
Map switch + Traction control (4T)
Li-ion
baterija
Ergal
napenjalci verige, pokrov olja, držalo za hitro montažo prednjega obroča.
image_2022-11-24_131025435
4-TAKT

Z letom 2020 je beta na 4T modelih dodelala agregat, z namenom optimizacije teže, rotirajočih mas ter postavitve v okvir za izboljšanje ciklistike. Dodelave so bile zelo pozitivno sprejete, zato se ohranjajo tudi v modelih 23.

RR in RR Racing so serijsko opremljeni tudi z “traction control” elektronskim sistemom.


Čeprav so na zunaj enaki, imajo po značaju velike razlike.

  • - RR350 se rad vrti na višjih obratih.

- RR390 je po mnenju številnih testnih hiš najboljša kombinacija odzivnosti in navora. To je tudi prostornina, ki jo uporablja svetovni prvak Steve Holcombe

- RR430 prinaša še več navora pri nizkih obratih.

- RR480 pa je za tiste, ki jim navora in moči nikoli ni preveč.


image_2022-11-24_132623407
PRENOVLJEN XT MODEL

VSTOPNI MODEL V ENDURO IN/ALI MOTOR ZA TEHNIČNE TERENE

Xtrainer model s svojimi samo 99kg ter nižjim sediščem prinaša prednosti v smislu lahkotnosti in lažjega upravljanja z motociklom. 

Model je zelo primeren za vse, ki se prvič podajajo v moto offroad segment in za tiste, ki so že bolj izkušeni ter si primarno želijo voziti tehnične terene.

Dobra vstopna popotnica v hard enduro je tudi cena, saj nosi najnižjo ceno v hard enduro segmentu. MPC je 7950€.


Beta za ta model ponuja tudi nadgradnjo vzmetenja z zaprto kartušo, kar XT postavi ob bok RR modelom.


EvoFactory2T_2021-right

MODELI

alp200-bianco

ALP

Betamotor_MT-50-TRACK_R

MOTARD

minicross-e01

MINIBIKE